Tweewielers van OkidO - Stevig speelplezier voor ieder kind

Tips voor een Veilig Schoolplein

Bij Okido staat de veiligheid van onze speelmaterialen voorop. Hieronder vindt u een aantal tips waarmee u het spelen op het schoolplein nog veiliger kunt maken.

Houd altijd toezicht als de kinderen aan het spelen zijn

Een ongeluk zit in een klein hoekje, kinderen zijn zich vaak niet bewust van gevaren en kunnen zichzelf hierdoor in gevaar brengen. Oplettende overblijfouders en/of onderwijzend personeel zijn daarom essentieel tijdens de pauzes.

Ruim alle fietsen en ander speelgoed op na het buitenspelen

Een opgeruimde speelplaats niet alleen beter voor het zicht, maar is ook belangrijk voor de veiligheid. Kinderen rennen na schooltijd zonder te kijken naar buiten. Indien er nog van alles op het schoolplein ligt, bestaat er een kans dat ze hierover struikelen. Het is uiteraard ook beter om uw spullen goed op te bergen na het spelen in verband met diefstal.

Onderhoud van speelmaterialen

Onderhoud van uw fietsjes (en andere speelmaterialen) is zeer belangrijk voor de veiligheid van uw kinderen. Hoewel onze fietsen een zeer lange levensduur hebben, zullen er onderdelen zijn die na verloop van tijd slijten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het tijdig vervangen van de handvaten of het sprayen met onze onderhoudsspray. Voor meer informatie vind u hier de onderhoudskaart, met alle benodigde informatie over de onderhoud van de fietsen van Okido. Bij goed onderhoud gaat uw fiets niet alleen langer mee, ook kunt u op deze manier de veiligheid tijdens het spelen garanderen.

Kleuters gescheiden van de grotere kinderen

Om ongelukken tussen de kleinere en grotere kinderen te vermijden is het noodzakelijk om een apart speelgedeelte te hebben voor de twee groepen. Op deze manier kunnen de kleintjes niet voor de voeten lopen van de grotere kinderen en kunnen ongelukken worden vermeden. Indien u geen aparte speelruimtes heeft kunt u ervoor kiezen om de pauzes op verschillende tijden te geven.

Onderhoud schoolplein zelf

Niet alleen de speelmaterialen moet goed onderhouden worden, ook het speelplein zelf heeft het noodzakelijke onderhoud nodig om een veilige speelomgeving te kunnen garanderen. Bij het onderhouden van het schoolplein moet u denken aan:

  • Loszittende tegels
  • Uitstekende randen, spijkers en splinters
  • Bomen en/of bosjes met uitstekende takken
  • De juiste bodemondergrond bij speeltoestellen
  • Voldoende afstand tussen de speeltoestellen

Indien u al deze tips nauwlettend in het oog houdt, bent u al een stap dichter in de buurt van een veilige speelomgeving voor uw kinderen. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Okido Toys - Karren
Okido Toys - Driewielers
0